Szálláslehetőségek

Bentlakásos iskolák

A bentlakásos iskolákban a tanulók ugyanazon a campuson élnek, ahol az órák megtartásra kerülnek, ami rengeteg előnnyel jár: a résztvevők minden étkezéskor együtt ülnek asztalhoz, együtt töltik a délutánt, estét és hétvégét, így könnyen szerezhetnek barátokat különböző országokból rövid időn belül.

Német nyelv gyakorlás egész nap

A kollégák arra törekszenek, hogy a Humboldt-Intézetben egy nagy nemzetközi család alakuljon ki, amelybe az összes diák bevonásra kerül. A közös kommunikáció nyelve csakis a német. A célnyelv egész napos gyakorlási lehetősége, a tantermen kívül is, hihetetlenül felgyorsítja a tanulási folyamatot és növeli a diákok motivációját.

Szobák

A tinédzserek általában több társukkal osztják meg a szobájukat, mivel a legtöbb szoba 2-4 ágyas, közös vagy csak a szobához tartozó fürdőszobával.

Szobatársak

Körültekintő választás alapján dől, hogy kik lesznek egymás szobatársai, olyan szabályok alapján, amelyek korábban már sikeresnek bizonyultak: minden diáknak lesz egy vele egy nyelvi szinten lévő szobatársa, így egyenlő esélyek mellett gyakorolhatják az újonnan elsajátított képességeiket (nem frusztrálva sem a haladót, sem a kevésbe jól beszélő tanulót). A szobatársak továbbá mindig hasonló korúak.

Soha nem kerül egy szobába két olyan tanuló, akiknek megegyezik az anyanyelve, ezért remélhetőleg a német nyelvet fogják használni a diákok egymás közt, mint elsődleges kommunikációs eszközt.

Étkezés

A kurzusok ára szinte minden esetben magában foglalja a teljes ellátást, úgy mint, reggeli, ebéd és vacsora minden nap, illetve rágcsálni való vagy gyümölcs a szünetekben. Meersburgban a diákok teljes és félpanziós ellátás között választhatnak. A konyhai személyzet gyakorlott ennek a korcsoportnak a kiszolgálásában, finom és egészséges ételeket kínálnak, miközben egyensúlyt biztosítanak a tipikus német és nemzetközi fogások között. Az allergiás, diétás vagy vallási okok miatti különleges étrendet tartó diákok igényei is figyelembe vehetők.

Fogadó családok

A legtöbb családban, egy vagy két ágyas szobákban laknak a diákok, a családdal reggeliznek, a többi étkezés az iskolában zajlik, hogy biztosítva legyen az integráció a campuson lakó diákok közé. Nagy gonddal kerül kiválasztásra az összes fogadó család, a személyesen ismeretség garantálja, hogy a tanulókról gondoskodni fognak.

Szobatársak

Itt ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a bentlakásos iskola esetében. A legtöbb család annyira közel lakik az iskolához, hogy gyalog is megteheted ezt az utat. Ha a család távolabb él, a közlekedésedet minden iskolanapra megszervezik.

Szezon >>>
Árak és dátumok 2016 >>>
Kérjen kedvezményes, egyedi ajánlatot! >>>