Ösztöndíjas hallgatóink a 2015/16-os tanévben

Ha még nem döntöttetek a jelentkezésről, akkor itt egy kis összefoglaló a 2015/2016-os tanév ösztöndíjas hallgatóitól, hiszen ők tudnak a leghitelesebben nyilatkozni rólunk, és a német nyelvterületen való továbbtanulás motivációról.

Diákjaink

Fábián Alíz vagyok, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium végzős tanulója. Német nyelvből emelt szintű érettségivel és felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Nyelvtudásomat azonban még magasabb szintre szeretném fejleszteni. Terveim között szerepel, hogy német nyelvterületen tanuljak egyetemen közgazdaságtant. Ezért figyeltem fel a Studium Akadémia ösztöndíj felhívására és nyújtottam be örömmel a pályázatomat. Elégedett és boldog vagyok a lehetőséggel, hogy a Studium Akadémia hallgatója lehetek.

Tóth Borbálának hívnak, a Városmajori Gimnázium tizenharmadikos tanulója vagyok. A nyelvek mindig meghatározó szerepet játszottak az életemben, először németül, majd angolul és végül spanyolul kezdtem tanulni, így tudtam, hogy a tanulmányaimat mindenképpen külföldön szeretném folytatni. Egyaránt érdekel a filmek finanszírozási/ szervezési oldala, mint a közgazdaság, ebbe az irányba szeretnék továbbtanulni is. Azért jelentkeztem a Studium Akadémia ösztöndíjprogramjára, hogy a lehető legtájékozottabb emberek segítsék döntésemet és probléma nélkül jelentkezhessek Németországba.

Ösztöndíjasok 2015
Ösztöndíjas hallgatóink 2015-ben (Tóth Borbála, Fábián Alíz, Nagy Zsófia, Gyerák Csaba)
 

Nagy Zsófiának hívnak, 1998-ban születtem Budapesten. Jelenleg a Városmajori Gimnázium végzős diákja vagyok. Tanulmányaimat fizika tagozaton kezdtem, majd fakultációnak biológiát és kémiát választottam. Érettségi után Németországban szeretnék továbbtanulni biológa szakon a Ludwigs Maximillian Universitäten. Jelenleg is folytatok kutatásokat a Magyar Tudományos Akadémia egyik intézetében, és később is kutatással szeretnék foglalkozni. Azért jelentkeztem a Studium Akadémia ösztöndíjprogramjára, mert nagyon hasznosnak találtam a kínált szolgáltatást. Már az első alkalom után kiderült, hogy tényleg jó kezekben van az egyetemi felvételim, ezért ajánlom mindenkinek, hogy pályázzon az idei ösztöndíjra.

Gyerák Csaba vagyok, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 12.D osztályos tanulója. Mivel később tudományos területen szeretnék elhelyezkedni, fontosnak tartom, hogy olyan egyetemen végezzek, amely élen jár mind az oktatás színvonala, mind a kutatási lehetőségek terén, ezért szívesen folytatnám tanulmányaimat német nyelvterületen, s amikor megláttam a Studium Akadémia programját, azonnal jelentkeztem is rá. Reményeim szerint a rendszeres németórák és a mentorprogram segítségével sikerül bekerülnöm egy neves egyetemre.


Pályázz te is aktuális ösztöndíj programunkra. További részletek >>>