Német nyelvi előkészítő

11. osztályosoknak
ONLINE OKTATÁSSAL

Továbbtanuláshoz német nyelvterületen

Általános nyelvi órák német nyelvvizsgához
Általános nyelvi órák német nyelvvizsgához

Oktatási rendünk hatékony és nagy teret biztosít hallgatóinknak az aktív, gyakorlatias, személyre szabott fejlődéshez. Német nyelvtanáraink és hallgatóink együtt dolgoznak azon, hogy a leendő felsőoktatási intézmény által előírt nyelvi követelményeket minél hatékonyabban teljesítsék.

Inspiráló közösség
Inspiráló közösség

Mind a mentorok, nyelvtanárok, oktatók, mind a diákok, hallgatók támogató közösséget alkotnak, amelyben a kölcsönös segítségnyújtás és az inspiráló, tudományos szellemi környezet a legmeghatározóbb. Mindez hozzájárul, hogy a diákok a magukkal hozott adottságokat, képességeket a lehető legnagyobb mértékben nyilváníthassák meg a leendő egyetemen, főiskolán.

Program célja

Felkészülés német nyelvvizsgára

A Studium Akadémia előkészítő programjainak palettáját igyekeztünk úgy kialakítani, hogy bármely külföldi továbbtanulás után érdeklődő megtalálhassa a saját igényeihez leginkább igazodó felkészülési lehetőséget a leendő német nyelvű felsőoktatási tanulmányokhoz.

A nyelvi egyetemi előkészítő program kimondottan a nyelvi felkészítésre fókuszál. Célja, hogy a diákok/hallgatók jó hangulatban és igazán hatékonyan sajátítsák el a német nyelvet a továbbtanuláshoz szükséges színvonalon.

A program keretében egy teljes tanév leforgása alatt készítjük fel tanítványainkat arra, hogy sikeresen helyt álljanak az ausztriai, svájci vagy németországi egyetemek valamelyikén.

Kinek ajánljuk?


Előkészítő kurzusunk olyan középiskolás diákoknak szól, akik a 11. osztályt végzik és a későbbiekben felsőoktatási tanulmányokat kívánnak folytatni valamelyik német nyelvű felsőoktatási intézményben.

Részletek

A nyelvi egyetemi előkészítő program keretében nagy hangsúlyt fektetünk a továbbtanuláshoz szükséges német nyelvtudás megszerzésére, bevezetést adunk a diák által választott tudományterület terminológiájába és a tudományos szövegek „világába”.

Az osztrák, svájci és német egyetemeken a képzések döntő többsége német nyelvű, amelyhez általában magas szintű nyelvtudás elvárt. Még ilyen szintű nyelvtudás mellett is rengeteg nyelvi nehézséget kell leküzdeni az első félévben, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelentkezéshez szükséges, az adott egyetemen elismert nyelvvizsgát megszerezzék a diákok és magabiztos nyelvi háttérrel kezdhessék meg a felsőoktatási tanulmányaikat.

A program keretében elsődlegesen a TestDaF nyelvvizsgára készítjük fel diákjainkat.

A nyelvi felkészítés részeként betekintést nyújtunk Ausztria, Svájc és Németország gazdasági-, társadalmi- és kulturális sajátosságaiba is.

De mitől más ez az „iskola”, mint a többi nyelviskola vagy felkészítő? Az első, és legfontosabb, hogy maximálisan a diák egyedi igényeihez igazodik és gyakorlati megközelítéssel, ténylegesen a felsőoktatási kihívásokra készít fel.

Program időtartama


1 tanév – A nyelvi előkészítő az adott év októberében kezdődik és a következő év júniusában zárul, a szünetek alatt nem folyik oktatás.

Jelentkezés, felvétel
Jelentkezés, felvétel

Jelentkezés B1/B2 szintű nyelvtudással lehetséges.
A felvétel alapja az online szintfelmérő teszt eredménye.
Interaktív online, beszéd-centrikus órák (90 perc) és otthoni írásbeli feladatok (munkaidő ca. 60 perc).

Időbeosztás, tandíj
Időbeosztás, tandíj

Hetente két alkalommal 90 perces online tanóra.
Tanév: október 01-től június 15-ig.
Időpont: délutáni beosztás.
Kis csoportos beosztás (3-5 fő).
Tandíj: 120 EUR/hó.

Jelentkezés

Név:*
Email:*
Mobilszám:*
Postacím:*
Jelenlegi oktatási intézmény:*
Továbbtanulás tervezett országa, városa:*
Tervezett egyetem, képzés:*
Van nyelvvizsgád/érettségid német nyelvből?*
Milyen típusú nyelvvizsgád van német nyelvből?
További fontos információk (nyelvvizsga más nyelvekből, kimagasló tanulmányi eredmény, egyéb):