Studium Uni program

Komplex egyetemi előkészítő program 11. és 12. osztályosoknak

– Online oktatással –

Továbbtanuláshoz német nyelvterületen

Tehetség, siker
Tehetség, siker

Programunk a középiskolai tanulmányokkal párhuzamosan zajlik és olyan középiskolás diákoknak szól, akik a 11. vagy 12. osztályt végzik.

Elitegyetem, nemzetközi karrier
Elitegyetem, nemzetközi karrier

A program keretében komplex módon készítjük fel tanítványainkat, hogy sikeresen felvételt nyerjenek és helyt álljanak a választott ausztriai, németországi vagy svájci felsőoktatási intézményben.


Program célja

Sikeres felvételi és továbbtanulás

A Studium Akadémia előkészítő programjainak palettáját igyekeztünk úgy kialakítani, hogy bármely külföldi továbbtanulás után érdeklődő megtalálhassa a saját igényeihez leginkább igazodó felkészülési lehetőséget a leendő német nyelvű felsőoktatási tanulmányokhoz.

A Studium Uni komplex egyetemi előkészítő program a nyelvi felkészítésre, a megfelelő egyetem és szak kiválasztására, a sikeres felvételre és a gyakorlati teendőkre fókuszál

A program keretében egy teljes tanév leforgása alatt készítjük fel tanítványainkat arra, hogy sikeresen helyt álljanak az ausztriai, svájci vagy németországi egyetemek valamelyikén.

Részletek a programról

Német és angol nyelvtudás
Német és angol nyelvtudás

A programra való jelentkezés feltétele a jó német nyelvtudás, minimum középfokú (B2) szinten. (Kivételt képeznek ez alól az angol nyelvű képzésekre jelentkező diákok.)
A nyelvi felkészítés során javaslatot teszünk a – választott egyetem által elfogadott – nyelvvizsga típusát és szintjét illetően és végigkísérjük a jelentkezés adminisztratív lépéseit és lebonyolítását. Mindemellett bevezetést adunk a diák által választott tudományterület terminológiájába és a tudományos szövegek világába.
Az előkészítő program kulcsfontosságú része továbbá a német nyelvű motivációs levél, önéletrajz és a személyes portfólió összeállítása. 
Az oktatási időszakban rendszeres német nyelvoktatás zajlik. A német felkészítést egészítik ki az angol nyelvi tanórák.

Komplex tanácsadás
Egyetemek, főiskolák

Pályaorientációs tréningünk segít a jelentkezőhöz közel álló tudományterület azonosításában. Ezt követően a hallgató számára leginkább megfelelő képzések feltérképezése következik, valamint ismertetjük, hogy milyen feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy diákunk bekerüljön az adott képzésre.
Diákjainkat személyes mentoruk vezeti végig a jelentkezés folyamatában lépésről lépésre (online jelentkezés, személyes beiratkozás, felvételire készülés, stb.).
A szemináriumaink keretében betekintést nyújtunk Ausztria, Németország és Svájc gazdasági, társadalmi és kulturális sajátosságaiba.


Studium Uni – Komplex egyetemi előkészítő program
Lakhatás, gyakorlati ügyek

Ezekben az országokban amellett, hogy az élelmiszerárak közel azonosak az itthoniakkal, a szállások és a szolgáltatások költsége többszöröse is lehet a nálunk megszokottnál.
Megmutatjuk, hogy milyen lakhatási alternatívák léteznek és milyen árfekvésben. Segítséget nyújtunk a legoptimálisabb kollégiumi és egyéb férőhely megtalálásában.
Támogatást nyújtunk emellett a kiköltözés utáni gyakorlati teendőknél is.

Inspiráló közösség
Inspiráló közösség

Mind a mentorok, nyelvtanárok, oktatók, mind a diákok, hallgatók támogató közösséget alkotnak, amelyben a kölcsönös segítségnyújtás és az inspiráló, tudományos szellemi környezet a legmeghatározóbb.
Mindez hozzájárul, hogy a diákok a magukkal hozott adottságokat, képességeket a lehető legnagyobb mértékben nyilváníthassák meg a leendő egyetemen, főiskolán.

A 2023/24-es tanévről

– Várhatóan a teljes program online formában kerül megtartásra. –

 • Jelentkezési határidő: 2023. május 21.
 • Szintfelmérő teszt (online): 2023. május 31-től.
 • Felvételi meghallgatás (online): 2023. május 31-től. 
 • Induló programok: Studium Uni program 11. osztályosoknak, Studium Uni program 12. osztályosoknak.
 • 2023/24 tanév: 2023. szeptember 18. – 2024. szeptember 16. (ebből oktatási időszak: szeptember-június, konzultációs időszak: szeptember-szeptember).
 • Nyelvoktatás: a középiskolai tanévnek megfelelő időbeosztással heti 2×60 perc német és 1×60 perc angol nyelvoktatás kis csoportokban.
 • Szemináriumok kiemelt témái: Pályaorientáció – Továbbtanulás német nyelvterületen – Egyetem- és szakválasztás // Nyelvvizsga típusok, próba nyelvvizsga, szaknyelv (nyolcféle választható, online szaknyelvi modul) // Jelentkezéshez szükséges dokumentumok, pályázati anyagok elkészítése (motivációs levél, CV, stb.) // Gyakorlati tudnivalók (szállás, pénzügyek, hivatali ügyek), országismeret.
 • Mentorprogram: A konzultációk a személyes mentorral folyamatosan zajlanak az egyetemi beiratkozásig. // Korlátlan e-mailes/telefonos konzultáció a mentorral. // Rendelkezésre álló felkészítő anyagok, tájékoztatók díjmentes továbbítása.
 • Fakultatív lehetőségek és programok.

 

Tandíj

A Studium Uni program 12 hónapot ölel fel. A program teljes díja 1.400 EUR. 

Fizetési lehetőségek és elérhető kedvezmények (a kedvezmények nem összevonhatóak):

 • Havi tandíjfizetés: 10 hónapon keresztül 140 EUR. 
 • 5 % kedvezmény egyösszegű befizetés esetén.
 • 5 % kedvezmény az első családtag után.

Korábbi éveink

Diákjaink az elmúlt években az alábbi egyetemekre jelentkeztek és nyertek felvételt.

Jelentkezés

Amennyiben komplex egyetemi előkészítő programunkra kíván jelentkezni, kérjük, töltse ki az alábbi online jelentkezési lapot. Jelentkezéseket a jelentkezési határidő végéig áll módunkban elfogadni.